Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z serem żółtym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 4 dag
mąka 50 dag
sól 1 szczypta
żółtko jajek 3 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
margaryna 3/4 kostki
Farsz:
parówki cielęce 5 sztuk
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z serem żółtym

CIASTO: Mąkę wsypać do miski, posolić. Mleko podgrzać, w połowie szklanki podgrzanego mleka rozpuścić drożdże i cukier. Gdy lekko wyrośnie wlać to do mąki. Wbić do tego jajko i żółtka. Wyrabiać ciasto, dodając resztę mleka. pod koniec dodać lekko ciepłą, roztopioną margarynę. Wyrobić i dać do wyrośnięcia.Gdy wyrośnie, odrywać kawałki ciasta, rozrobić płasko na dłoni, dać na to starty ser żółty i kawałek parówki. Zwinąć w rulon. Kłaść na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec ok. 30 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.06.2012 08:27
fajne
Poison1988 18.11.2011 19:26
mniam, mniam :)
owocówka 15.11.2011 07:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak