Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
orzechy zmielone 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier i dalej ubijać.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodać orzechy i bułkę tartą i delikatnie wymieszać.
Piec 40 minut w temp. 150 stopni z termoobiegiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 07.03.2011 10:04
Robiłam podobny , jest rewelacyjny w smaku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak