Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 10 dag
cukier 15 dag
śmietana 2 łyżki
jajko 2 szt.
budyń waniliowy 1 łyżka
czereśnie 40 dag
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowy sernik

Mąkę przesiać, dokładnie posiekać z masłem. Dodać 5 dag cukru, szybko zarobić kruche ciasto. Owinąć w folię, włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować placek, wyłożyć nim okrągłą formę lub tortownicę. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Piec w 200 stopniach. Twaróg zmiksować na jednolitą masę, połączyć ze śmietaną, żółtkami, budyniem i pozostałym cukrem. Ostrożnie wymieszać z pianą z białek, wyłożyć na podpieczony kruchy spód. Na masie twarogowej położyć umyte i wydrylowane czereśnie. Piec około 50 minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak