Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepła curry-kiełbaska z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Serek Hohland w plasterkach 1 plaster
Przyprawa curry orientalna Prymat 2-3 łyżeczki
natka selera 1 łyżeczka
kiełbasa krakowska 4 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepła curry-kiełbaska z serem

1.Przygotować 4 plastry kiełbasy średniej grubości
2.Każdy plater natrzeć curry z obu stron ( nadmiar przyprawy strząsnąć)
3.Rozgrzać patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu i ułożyć na niej kiełbaskę - smażyć z obu stron.
4.Plaster serka Hohland pokroić na 4 równe kawałki (można użyć dowolnego smaku sera).
5.Na każdym plasterku kiełbasy ułożyć po kawałku sera i posypać odrobiną suszonej natki selera.
6.Ogrzewać, aż ser się lekko rozpuści.
7.Można podawać z ciepłymi tostami lub z jajecznicą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 05.04.2012 09:10
fajne
ewaa 07.02.2012 18:22
super
zuzanna_z 18.01.2012 11:42
fajne
eduszo
eduszo 14.11.2011 11:52
Fajne.
pacpaw 13.11.2011 19:44
super przepis!
suzana 13.11.2011 10:17
super
pioge7 13.11.2011 09:58
mniam
Emilia22 13.11.2011 09:54
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak