Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel makowo-dyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
mak 70 g
cukier 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
skórka z cytryny trochę
sok z cytryny trochę
Goździki całe Prymat trochę
cynamon trochę

Przepis i sposób przygotowania na: strudel makowo-dyniowy

Dynię obrać, usunąć pestki, wydrążyć miąższ, utrzeć na grubej tarce, lekko posolić, odstawić na 15 min. Następnie wycisnąć i wymieszać ze skórką cytrynową, sokiem z cytryny, cynamonem, goździkami i 75 g cukru. Drugą połowę cukru wymieszać z utartym makiem i tartą bułką. Masę makową rozłożyć na całym cieście, dynię tylko na jednej trzeciej. Zrolować strudel i piec w średnio nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 13.11.2011 09:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak