Klopsiki mięsne

Klopsiki mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    1 kg
  • marchewka

    1 duża
  • kapusta biała

    50 dag
  • jajka

    2
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżka
  • bułka tarta

    200 dag
  • sos pieczeniowy

    3 (z cebulką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszac z marchewką i białą kapustą startą na tarce o grubych oczkach.Dodac jajka ,bułkę tartą ,natkę pietruszki posiekaną ,doprawic do smaku.Formowac wilgotnymi rękami małe klopsiki i układac na tacce.Odsmażyc na oleju z każdej strony .Można spróbowac czy są dobre po prostu próbujac jeden klopsik.Sos pieczeniowy rozprowadzic w zimnej wodzie i zagotowac .Odsmażone klopsiki wrzucic do gotowego sosu .Podawac do młodych ziemniaczków lub do makaronu np. świederki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

21.10.2012 18:00
bardzo lubię takie klopsiki mielone

Motorek

20.08.2012 08:32
pycha

mela25

25.04.2012 06:54
bardzo smaczne

rutynka

22.03.2012 12:31
bardzo apetyczne:)

Anna133

24.10.2011 19:08
uwielbiam takie

Anna133

24.10.2011 19:08
uwielbiam takie

ziutula

15.07.2011 09:10
apetyczne...

IZABELA29

07.10.2010 09:30
można odsmażyc i zamrozic pózniej tylko wyciagnac, wrzucic rozmrożone do sosu i szybkie danie gotowe

wedith1

07.10.2010 09:04
A jak ich dużo ! :)

Ewa104

30.08.2010 18:59
Bardzo lubię klopsiki i kombinuję z nimi na różne sposoby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat