Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ciemnym wydaniu

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
sos sojowy ciemny 50 ml
oliwa 50 ml
cynamon Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ciemnym wydaniu

W szklanym naczyniu połączyć sos sojowy, oliwę z oliwek, po łyżeczce papryki słodkiej mielonej i białego pieprzu oraz po pół łyżeczki cynamonu i soli.

Żeberka umyć i podzielić na porcje. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin.

Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać po wierzchu oregano i podlać odrobiną wody. Naczynie umieścić w rękawie do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.04.2012 19:57
super
pawel6 08.12.2011 08:17
Super przepis:)
Misiek1 30.11.2011 15:11
Lubię mięsko z dodatkiem sosu sojowego..
Gosia40 14.11.2011 00:08
Jak dla mnie - idealny obiadek:)
owocówka 13.11.2011 10:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak