Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z nadzieniem z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
mleko 1 szklanka
jajko 2
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z nadzieniem z jajek

Z 2 jajek, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe, smażyć na patelni naleśniki. Jajka ugotować na twardo, obrać i widelcem pokruszyć na kawałki. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, razem ze startym serem dodać do pokruszonych jajek. Farsz przyprawić solą, pieprzem, wykładać na naleśniki i zawijać w krokiety. Każdego krokieta zanurzyć w roztrzepanym jajku, panierować w bułce tartej i obsmażyć na patelni. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak