Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy pudding na mleku z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 600 ml
ryż biały 1 szklanka
sól szczypta
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy pudding na mleku z cynamonem

Wlewam mleko do granka, dodaję ok. 1/3 łyżeczki soli i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję biały ryż, najlepiej podłużny i nieprzepłukany. Gotuję na bardzo małym ogniu, by mleko nie wykipiało przez ok. 15 minut.
Jeśli podczas gotowania zabraknie płynu, dolewam mleka, by ryż mógł wchłonąć wilgoć.

Podaję na gorąco z cukrem cynamonowym lub polewą czekoladową. Pudding pyszny jest także na zimno z dodatkiem sosów owocowych lub prażonych jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.10.2012 08:39
jakos nie robiłam..
bgs1984 21.05.2012 19:14
pychota
marzenciak1985 21.05.2012 19:11
mniam
AGNIESZKA103 26.02.2012 13:43
mniam smakowicie wyglada
owocówka 13.11.2011 10:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak