Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflany kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 1/5 kg
olej 3 łyżki
bulion warzywny 3/4 l
biała kiełbasa 4
śmietana 1/2 szklanki
pietruszka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflany kociołek

Ziemniaki i marchew obieramy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę, marchew na plasterki. Następnie razem dusimy na oleju w garnku. Zalewamy ciepłym bulionem, wkładamy kiełbaski, gotujemy 25min. Kiełbaski wyjmujemy i kroimy, wkładamy z powrotem. Dodajemy odrobię śmietany, gotujemy jeszcze 5 minut. Przyprawiamy i posypujemy pietruszką, podajemy z chlebem Szybko, tanio i baardzo syto:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szpindorio 14.01.2012 17:29
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak