Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS TEMPERA do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/5 szklanki
cebula 1
czosnek 2 ząbki
bulion 1/2 szklanki
mięta posiekana 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
sherry 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS TEMPERA do ryb

Cebulę zetrzeć na tarcę, czosnek rozgnieść w prasce. Bulion połączyć z jogurtem, następnie dodać startą cebulę, czosnek, sherry, miętę i imbir. Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Całość lekko podgrzać. Pasuję do filetów rybnych smażonych, pieczonych, grillowanych. smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak