Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z jabłkami w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 słoik
śmietana zakwaszana 0,5 litr
jabłko 0,5 sztuka
ogórki kwaszone 2 sztuka
cebula 0,5 sztuka
cukier 1 łyżeczka
pieprz szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z jabłkami w śmietanie

Śledzie odsączamy i namaczamy w zimnej, przegotowanej wodzie na ok 20 minut. Odsączamy z wody i układamy w misce. Jabłko i cebule trzemy na drobnej tarce. Ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę. Wszystko to mieszamy ze śmietaną. Dodajemy pieprz, cukier i szczyptę soli. Mieszamy, przekładając na przemian z płatami śledziowymi i odstawiamy całość na godzinę do lodówki. Uwaga!!! Płaty śledziowe muszą być bardzo dobrze odsączone!!! Podawać z ziemniakami gotowanymi ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.11.2011 14:06
super
ronald88 13.11.2011 14:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak