Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8
szynka wędzona 10 plasterków
zioła prowansalaskie
żółty ser
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane wędliną

Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy, wkładamy do miseczki. Kapelusze kładziemy na dużej tacy i skraplamy sokiem z cytryny. Wędlinę drobno siekamy, dodajemy do miski z nóżkami, rozcieramy w dłoniach zioła. Dodajemy do miski 2 łyżki startego sera i trochę bułki tartej, aby wszystko złączyć. Sól i pieprz do smaku.
Pieczarki układamy na blasze i napełniamy farszem. Do każdego kapelusza wkładamy wiórek masła i posypujemy serem.
Wkładamy do rozgrzanego do 170 st. C piecyka, pieczemy przez 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak