Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń Rzymianina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,8 kg
jajko 2 sztuki
pieprz szczypta
sól szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
woda zimna 4 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczka
zupa cebulowa 1 opakowanie
bułka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń Rzymianina

Do mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) dodajemy 2 jajka, namoczoną i odsączoną bułkę, zupę cebulową w proszku, sól, pieprz, curry, papryka słodka (do smaku) i 4 łyżki wody. Całość mieszamy i formujemy pieczeń. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową (posmarowaną oliwką z oliwek) na dnie. Pieczemy około godziny w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. 10 minut przed wyjęciem zdejmujemy wierzchnią część naczynia żaroodpornego. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 07.12.2012 17:53
hehe ciekawe
ALAGOR 26.10.2012 17:21
sam czulem sie jak Pretorianin ;D
pacpaw 24.09.2012 18:44
Rzymianina zatrudniłeś w kuchni?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak