Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUdyń truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
mleko 1/2 l
cukier wanilinowy 1/2 szt
cukier 1-2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BUdyń truskawkowy

Truskawki zmiksować z mlekiem ( pol szklanki mleka zostawić do rozdrobnienia mąki) Dodać obydwa cukry I CHWILĘ GOTOWAĆ. W pozostałym mleku rozrobić mąkę ziemniaczana. Powoli, stale mieszając, wlewać mieszankę do gotujących się truskawek. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty. Cały czas intensywnie mieszając,żeby nie powstały grudki. Gotowy budyń przelać do półmisków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak