Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmieniaki 1 kg
cebula 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
smalec 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
schab 50 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna zapiekanka

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i wraz z cebulą zetrzeć na drobnej tarce. Dodać pokrojone mięso, przyprawić ziołami, solą oraz pieprzem i wymieszać. Masę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C. Podawać z pikantną surówką sezonową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.02.2011 11:38
pyszności
szajba2 24.01.2011 16:05
zapiekanka dobra rzecz
rakow2
rakow2 10.10.2010 15:11
ja też
Barbara55 06.09.2010 14:17
wszelkie zapiekanki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak