Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak polski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
kości wiperzowych 20 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1,5 l
cebula 5 dag
słonina 4 dag
mąka 3 dag
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak polski

kości opłukać zalać zimną wodą przyprawić solą dodać włoszczyznę doprawić kapustę pokrajać drobno zalać wrzącą wodą przyprawić po zagotowaniu odkryć dogotować pod przykryciem połączyć z przecedzonym wywarem zaprawić zasmażka z tłuszczu i mąki i słoniny zagotować osolić dodać pieprz do smaku dodać surowy kwas z kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2012 09:28
muszę zrobic bo za mną chodzi
Margo1 24.06.2012 09:28
muszę zrobic bo za mną chodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak