Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w sosie grejpfrutowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 800 g
sól
oliwa
masło 80 g
natka pietruszki 4 gałązki
kapary 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w sosie grejpfrutowym

Grejpfruty obrać, oczyścić z błonek, pokroić na kawałki. Natkę posiekać, w rondelku rozgrzać masło. Na gorący tłuszcz wrzucić grejpfruty i kapary. Dodać pietruszkę, dusić kilka minut na małym ogniu, Filety z soli posolić i usmażyć w gorącej oliwie. Rybę podawać w sosie grejpfrutowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak