Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
masło 150 g
jajko 2
orzechy włoskie 60 g
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Masło utrzeć z połową cukru i połączyć z jajkami ubitymi z pozostałym cukrem. Banany obrać, rozgnieść, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wyrobić. Połączyć obie masy, dodać mielone orzechy i wymieszać. Piec godzinę w temp. 170 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.05.2012 09:49
też piekę bananowca, ale mam inny przepis. Pyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak