Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka zupa szczawiowa z kluskami lanymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 1 pęczek
jajko 2 sztuki
mąka 6-10 łyżek
masło 4 łyzki
śmietana 4 łyżki
kostka rosołowa 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szybka zupa szczawiowa z kluskami lanymi

Szczaw drobno kroimy i zesmażamy na masełku. Wlewamy wodę do garnka i dodajemy kostki rosołowe. Z jajek i mąki robimy ciasto lekko lejące. do gotującego się rosołku nakładamy łyżka po trochu ciasta lub wlewamy po troszku. kiedy kluseczki już wypłyną dokładamy szczaw i gotujemy jeszcze minutkę. Zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak