Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone panierowane z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
mąka 3 łyżki
sól do smaku
papryka czerwona 0,5 szt.
olej roślinny 200 ml
cebula biała 1 szt.
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone panierowane z papryką

Mieso mielone wyrobić rękoma z 2 jajkami, 5 łyżkami bułki tartej, solą, pieprzem, natką pietruszki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę, dodać do mięsa. Paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić drobno, dodać też do mięsa. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej roślinny. Z masy formować nieduże ruloniki, obtaczać najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony. Podawać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak