Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki z kurczaka i sera topionego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
serek topiony 400 g (4 kostki)
jaja 2
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
patyczki szaszłykowe

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki z kurczaka i sera topionego

Piersi pokroić w kostkę, serek topiony schłodzić (nie zamrozić) w zamrażarce i pokroić również w kostkę. Nabijamy na przemian mięso i ser na patyczki do szaszłyków. Całość obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 12.11.2011 19:13
ciekawy przepis
sylwia / sytofala 12.11.2011 16:26
interesujące
sylwia / sytofala 12.11.2011 16:25
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak