Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty suflet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 15 dag
rum 1 kieliszek
migdały 5 dag
śliwki 50 dag
masło do formy
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty suflet

Śliwki pokroić, wyjąć pestki. Melko zmiksować z cukrem, twarogiem. Żółtka utrzeć, połączyć z mąką i twarogiem. Gotować. Dodać migdały i rum. Masę piec 30-40 minut w 200 stopni C. Podawać z sosem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak