Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe mieszki z kurkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 100 ml
jajko 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
szpinak mrożony 3-4 łyżki
kurki 50 dag
sól do smaku
olej 1-2 łyżki
woda gazowana 100 ml
cebula 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe mieszki z kurkami

Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka i oliwy przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i dokładnie mieszamy. Ciasto nie może być gęste. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
Kurki oczyszczamy, dokładnie płuczemy. Większe z nich kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy olej( lub słoninką) i szklimy na nim cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dusimy je przez około 15- 20 minut. Tak podduszone kurki rozkładamy na naleśnikach i spinamy je wykałaczką na kształt mieszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.11.2013 18:40
Pyszne danie
Katarzyna/kate1980 14.06.2012 22:03
ślicznie wygląda
natii3624 10.06.2012 20:49
Mmm...przepysznie wygląda! :)
IKrakowianka 07.02.2012 21:39
śliczne i pyszne
Zoso 31.12.2011 10:58
fajne danie na sylwestra
justyna54 23.06.2011 20:15
fajnie i ciekawie wygląda
Sarenka 12.04.2011 16:43
Lubie takie jedzonko :)
Iwusia 29.06.2010 10:25
Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak