Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe po marynarsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 60 dag
czosnek 8 ząbków
sok z cytryny 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
olej 2 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe po marynarsku

Mięso pokroić na 5 plastrów, ubić je tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać zielem angielskim i odstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie obtoczyć mięso w mące i zrumienić na oleju. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać posiekany czosnek, ziele angielskie oraz sól i smażyć do momentu aż czosnek zrumieni się. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć zrazy i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godz. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:15
smakowite polecam
szajba2 23.01.2011 15:00
chciałem być marynarzem ...
Babciagramolka 24.12.2010 08:34
Hi hi - też mnie zainteresowało czemu po marynarsku ?
rakow2
rakow2 10.10.2010 15:11
bo najlepiej smakują jak się je w marynarce?
Barbara55 06.09.2010 14:16
czemu po marynarsku?
dasada1 03.08.2010 17:00
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak