Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 500 g
olej 180 ml
cebula 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
zielona pietruszka trochę
masło łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona fasola

Fasole namoczyc na noc w cieplej wodzie. Zmienic wode, gotowac do miekkosci.
Odlac wode, fasole osuszyc trzymajac garnek przez chwile na ogniu.
Cebule pokroic w talarki, pomidory w cienkie plasterki, czosnek wzdluz na
cienkie platki, zielona pietruszke posiekac drobno.
W rondlu rozgrzac olej, wrzucic cebule, czosnek, pomidory i zielona pietruszke. Oprosyc sola i pieprzem. Wymieszac. Zagotowac.Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem, przelozyc do niego fasole i zalac sosem. Wstawic do srednio nagrzanego piekarnika i zapiekac 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak