Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta wloska w czepku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1.5 kg
rosół 1/4 l
śmietanka 250 g
żółtko jajek 1 sztuka
sól trochę
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sherry 1 łyżka
ser starty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta wloska w czepku

Kapuste umyc i w zaleznosci od wielkosci podzielic na cwiartki lub osemki.
Gotowac w rosole 15 min, osaczyc, wylozyc do duzego naczynia do zapiekania.
Smietanke ubic, polaczyc z zoltkiem, doprawic do smaku sola, pieprzem, galka, papryka i sherry. Dodac polowe sera, dokladnie wymieszac. Wylozyc na
wierzch kapusty, posypac reszta sera.Zapiec pod grillem lub w piekarniku w temp. 250C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak