Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki pszenno gryczane z serem ricotta i brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 3/4 filiżanki
mąka pszenna graham 3/4 filiżanki
mleko 1/2 litra
jajko 1
olej rzepakowy 1 łyżka
brzoskwinie
ser ricotta 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki pszenno gryczane z serem ricotta i brzoskwiniami

makę gryczaną wymieszać z mąką pszenną. dodać jajko i wlać mleko, mieszać do uzyskania jednolitej masy. do ciasta wlać olej i wymieszać. na rozlana patelnię wlać ciasto i smażyć naleśniki . brzoskwinię pokroić w kostkę. naleśniki na talerzu posmarować cienką warstwą sera i posypać kawałkami brzoskwini. złożyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.05.2012 14:19
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak