Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos włoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6
oliwa 2 1\\2szkl
móżdżek 30dkg
sok z cytryny 1
sól
cukier
natka pietruszki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos włoski

Móżdżek sparzyć,obrać i przetrzeć przez sito,dodać do utartego majonezu razem z drobno posiekaną natką pietruszki.Sos starannie wymieszać na jednolitą masę ,doprawić solą ,cukrem i pieprzem i resztą soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak