Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7-8 sztuk
parówki 2 sztuki
żółty ser 10 dag
cebula 1 sztuka
keczup pikantny 2 łyżki
sól
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
stopione masło
papryka czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki

Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie na miękko, następnie obrać, przekroić na połowę i ostrożnie wykroić środki tak, aby powstało coś w rodzaju miseczki. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki, wymieszać z drobno pokrojoną papryką, cebulą, keczupem i startym na tartce żółtym serem. Ziemniaki posmarować stopionym masłem dość obficie posypać solą i pieprzem, otwory w ziemniakach napełnić nadzieniem parówkowym, posypać przyprawą do ziemniaków lub przyprawą do zapiekanek. Piekarnik nagrzać do temp. 190-200 st i zapiec w nim ziemniaki. Ja podałam z sałatką z czerwonych buraków, ale można tylko polać po wierzchu keczupem i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.08.2012 13:09
apetycznie
gottrina 11.11.2011 21:39
super, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak