Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowo-cukiniowa zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
ryż 1 kg
jaja 4
ser żółty 20 dag
ketchup
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowo-cukiniowa zapiekanka

Obieramy cukinię i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ryż gotujemy 10 min, następnie mieszamy z cukinią i dodajemy jajka. Całość doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy ketchupem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy pod przykryciem w temp. 180 stopni 25-30min (aż ser przypiecze się na złoto).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak