Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pizzerinki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 25 gram
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mąka 2 i 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pizzerinki

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i 1 łyżeczki mąki.
Krok 1 - Ciasto na pizzerinki foto
2
Rozczyn zostawić do wyrośnięcia.
Krok 2 - Ciasto na pizzerinki foto
3
Jak zacznie rosnąć, dodać go do mąki z solą i wymieszać.
Krok 3 - Ciasto na pizzerinki foto
4
Wyrobić gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gotowe ciasto jest doskonałą podstawą do pizzerinek.
Krok 4 - Ciasto na pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 18.02.2012 12:10
swojska pizza najsmaczniejsza
Justa32 20.12.2011 22:14
super
ziutula
ziutula 12.11.2011 12:31
i na cebulaczki i na inne pomysły....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak