Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 4 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 1 szt.
płatki kukurydziane 6 łyżek
olej roślinny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w panierce

Śledzie umyć, posypać przyprawą do ryb. Obtaczać w mące pszennej, następnie w rozbitym widelcem jajku i płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak