Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy ziołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
olej roślinny 200 ml
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
oregano 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy ziołowy

Schab umyć, pokroić na plastry o grubości 1,5 cm. Rozbić tłuczkiem. W głębokim talerzu wymieszać przyprawy, w każdej panierować schab.(Ilość przypraw i jakie, należy oczywiście dobierać wg własnych upodobań:)) Piec na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Można podawać do obiadu, a można z jasnym pieczywem na kolację.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.01.2012 16:23
pyszne mi?sko !
Ewa95 20.11.2011 16:34
mniam
Natalia37
Natalia37 11.11.2011 19:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak