Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z łososia z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 400 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opak.
sok z cytryny do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
winogrona zielone 10 szt.
jogurt naturalny 100 ml
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z łososia z winogronami

Filet z ryby umyć. Pokroić na mniejsze kawałki. W miseczce wymieszać przyprawę do ryb z bazylią oraz ziołami prowansalskimi. W tej mieszance panierować rybkę. Układać na blaszce do piekarnika, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 170 st. C. Rybę przykryć folią alumin., a po 15 min. zdjąć i piec jeszcze 10 min. - w zależności od piekarnika. Winogrona umyć, przekroić na pół, wymieszać z jogurtem naturalnym. Polać nim ułożone na półmisku kawałki ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maadzia19 14.11.2011 14:34
ciekawy
Natalia37
Natalia37 11.11.2011 19:12
jakiś nowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak