Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 1/2 l 36%
syrop klonowy 4 łyżki
płatki migdałowe 5 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Następnie mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Suszymy 3 godziny w temp. 130 stopni. Na bezie rozkładamy bitą śmietanę. Polewamy syropem i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak