Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 3 duże paczki
krówka czegoladowa 1 puszka 400 g
śmietana 200 ml 36%
śnieżka 1
paczka migdałów

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec

1/2 kostki masła
2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
W szklance mleka rozrobić budynie, pozostałe mleko zagotowac z cukrami, wlać budyń i zagotowac, wystudzić i utrzeć z masłem na gładka masę.
Śmietane ubić ze Śnieżka. Migdały uprażyć na patelnii.
Na blasze układac: warstwę krakersów, budyń, krakersy, krówkę, krakersy, śmietanę i posypać uprazonymi migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.09.2013 08:01
Uwielbiam wszystko z migdałami:)
pestka 01.11.2012 10:29
świetne
calliope 11.04.2012 11:02
rewelacja :)
Maniek2 23.03.2012 17:47
superrr
Ada-Gaba 11.01.2012 07:00
ale pycha!
caralajna 02.01.2012 09:40
super przepis :)
Wacław 13.12.2011 16:46
pychota !
Tika4444 03.12.2011 18:43
smakowity placek
Tika4444 03.12.2011 18:43
smakowity placek
Motorek 22.11.2011 10:11
pycha
rjustysia 12.11.2011 11:00
Super to ciasto!
agnieszka137 11.11.2011 19:30
pyszne ciasto!
mikrusiak 11.11.2011 18:42
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak