babka marmurkowa

babka marmurkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    1 tabliczka
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    1/2 torebki
  • zapach do ciasta

  • jajka

    3
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1/2 torebki
  • mąka

    25 dag
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę stopić. Masło utrzeć z jajkami, cukrem i zapachem. Dodać 25 dag mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać czekoladę i kakao a do drugiej pozostałą mąkę. Na formy wlać na przemian ciasto. Piec godzinkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

04.01.2014 10:43
znakomita babka

Barbara33

04.04.2012 10:23
mmmmm....

iknbozka

05.02.2012 20:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat