Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    3 łyżki
  • ziele angielskie mielone

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • żółty ser starty

    6 łyżek
  • natka pietruszki suszona

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, odciąć trzony, a kapelusze obgotować 10 min. w posolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody i ostudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać drobno pokrojone trzony i natkę pietruszki. Chwilę smażyć, zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać drobno posiekane jajka i jajko surowe. Farsz doprawić solą i zielem angielskim, dokładnie wymieszać i napełnić nim kapelusze pieczarek. Pieczarki ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać serem i okruszkami masła i zapiec 35 min. w piekarniku, w temperaturze 190°C. Ser powinien się całkowicie rozpuścić i lekko zrumienić. Podawać jako przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita26

30.06.2011 23:03
mniam

aleksa123

08.05.2011 08:09
Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. A te są pycha.

kriso

04.05.2011 06:38
dobre pieczarki

berys18

23.03.2011 07:45
śuper przepis

berys18

23.03.2011 07:45
śuper przepis

szajba2

23.01.2011 14:59
podoba mi się

rakow2

10.10.2010 15:10
super przystawka

Barbara55

06.09.2010 14:14
muszą być pyszne

Ewa104

07.07.2010 15:19
Ja też lubię takie pieczarki.

Małgorzata113

02.07.2010 15:08
Pyszne są.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat