Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
żółty ser starty 6 łyżek
Natka pietruszki suszona Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, odciąć trzony, a kapelusze obgotować 10 min. w posolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody i ostudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać drobno pokrojone trzony i natkę pietruszki. Chwilę smażyć, zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać drobno posiekane jajka i jajko surowe. Farsz doprawić solą i zielem angielskim, dokładnie wymieszać i napełnić nim kapelusze pieczarek. Pieczarki ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać serem i okruszkami masła i zapiec 35 min. w piekarniku, w temperaturze 190°C. Ser powinien się całkowicie rozpuścić i lekko zrumienić. Podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 30.06.2011 23:03
mniam
aleksa123 08.05.2011 08:09
Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. A te są pycha.
kriso 04.05.2011 06:38
dobre pieczarki
berys18 23.03.2011 07:45
śuper przepis
berys18 23.03.2011 07:45
śuper przepis
szajba2 23.01.2011 14:59
podoba mi się
rakow2
rakow2 10.10.2010 15:10
super przystawka
Barbara55 06.09.2010 14:14
muszą być pyszne
Ewa104 07.07.2010 15:19
Ja też lubię takie pieczarki.
Małgorzata113 02.07.2010 15:08
Pyszne są.
Ewa111 15.06.2010 15:34
zrobiłam ,pycha!
sylwiachmiel 19.05.2010 20:54
podoba mnie sie,wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak