Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi w maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt.
masło 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
olej roślinny 200 ml
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w maśle

Rybę myjemy, odcinamy głowę. Masło rozpuszczamy, polewamy nim pokrojoną na kawałki rybę (Dużą rybę dzielę na ok. 5 jednakowych porcji). Następnie rybę obtaczamy w przyprawie do ryb. Skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Taka ryba idealnie pasuje do ryżu z białym sosiem - przepis znajdziecie w Mojej Ksiedze! Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 04.03.2012 11:47
smaczne i zdrowe:)
DanutaS 07.01.2012 11:35
pstrągi to jedne z moich ulubionych ryb:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak