Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe mule wędzone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule 85 g
bagietka 1
masło
mięta 4 listki
sól do smaku
czosnek ząbki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe mule wędzone

Kroki postępowania

1
Liście mięty ucieramy z solą morską. Dodajemy do masła.
Krok 1 - Śniadaniowe mule wędzone foto
2
Ząbek czosnku bardzo drobno siekamy i również dorzucamy do masła. Bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Śniadaniowe mule wędzone foto
3
Tak przygotowanym masełkiem smarujemy kromki bagietki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kilka minut do rozpuszczenia masła (jak ktoś lubi może chwilę zapiekania przedłużyć również przyrumienić bagietkę).
Krok 3 - Śniadaniowe mule wędzone foto
4
Na ciepłe kanapeczki kładziemy po 1 lub 2 mulach wędzonych. Smacznego. Inspiracją do powstania tego dania były rady i wpis na blogu Sarenki: http://www.doradcasmaku.pl/blog/1185/wpis/817/malze-czyli-moje-ulubione-mule-.html
Krok 4 - Śniadaniowe mule wędzone foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.07.2012 07:16
ekstra;))
edyta44 27.06.2012 14:36
super
BernadettaP 15.11.2011 08:19
Świetnie podane !
Beatris 12.11.2011 15:54
Ja też z chęcią bym spróbowała, bo jeszcze nigdy ich nie jadłam.
Sroczka 12.11.2011 08:56
jestem ciekawa jak smakują
Katarzyna/kate1980 11.11.2011 21:56
super
Katarzyna/kate1980 11.11.2011 21:56
super
Jolanta_P-S 11.11.2011 17:20
lubie takie zapiekanki
Mati13 11.11.2011 17:10
interesujący przepis
aginaa 11.11.2011 16:26
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak