Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowo-wołowe mięsne kulki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 500 g
jajko 2 sztuki
pieprz do smaku
kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowo-wołowe mięsne kulki

Kroki postępowania

1
wszystkie składniki łączymy, dokładnie wyrabiamy, formujemy z nich małe kulki
Krok 1 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
2
kulki gotujemy w osolonym wrzątku
Krok 2 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
3
gotowe kulki odcedzamy
Krok 3 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
4
podajemy z zupą lub sosem
Krok 4 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 12.05.2012 19:04
pyszne
smile 04.04.2012 21:33
dobre ;)
leonkot 12.11.2011 14:49
ja wodę zazwyczaj wylewam, bo robi się mętna z powodu bułki tartej
leonkot 12.11.2011 14:49
ja wodę zazwyczaj wylewam, bo robi się mętna z powodu bułki tartej
ziutula
ziutula 11.11.2011 19:16
bardzo lubię takie gotowane - ja z tego wywaru robię zupę....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak