Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z gęsi 40 dag
cebula 1
margaryna 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą

Kroki postępowania

1
Wątróbke dajemy w całości (lub jak kto woli, można lekko pokroić na mniejsze części (ale nie bardzo by sie nie rozleciała) i przekładamy na patelnie.
Krok 1 - Wątróbka z cebulą foto
2
dodajemy margaryny i podsmażamy często mieszając. Przez pierwsze 15 minut nie dodajemy zadnych przypraw, gdyż wątróbka zrobi się twarda.
Krok 2 - Wątróbka z cebulą foto
3
w chwili kiedy wątróbka jest pół miękka dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka oraz jarzynkę i pieprz do smaku. Podsmażamy wszystko jeszcze ok 7-10 minut.
Krok 3 - Wątróbka z cebulą foto
4
Gorącą wątróbkę jemy razem z chlebkiem
Krok 4 - Wątróbka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.10.2013 00:11
lubię dobrze przyrządzoną wątróbkę
Renataj 23.12.2012 22:39
Jako dziecko nie cierpiałam wątróbki - ani drobiowej, ani wieprzowej. Obecnie drobiową uwielbiam ale smażę ją na maśle - ale to już kwestia wyboru.A fotki bardzo apetyczne.
SmacznaPyza 23.12.2012 20:59
nie jadłam wątróbki z gęsi, ale ta margaryna jakoś mi tu nie pasuje...
aleksa123 05.03.2012 09:16
pewnie dla innych pyszna, ja nie lubię, ale wygląda całkiem ładnie
Kate131 07.01.2012 10:28
od dziecinstwa nie lubie watrobki:(
Ewa6274879 11.11.2011 20:24
gęsia wątróbka - pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak