Beza z jabłek i ananasów

Beza z jabłek i ananasów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • mleko

    175 ml
  • cukier puder

    75 g
  • jaja

    2 szt
  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój banany i jabłka na cienkie plasterki Ułóż na przemian w żeroodpornym naczyniu.Wmiseczce zmnieszaj mąkę ziemniaczaną z 1 łyżką mleka Dodaj 1 łyżkę cukru i żółtka.Pozostałe mleko podgrzej w rondelku i wlej do miseczki ciągle mieszając.Gotuj przez około 2-3 min.Polej owoce.Ubij białka na sztywno z dodatkiem cukru.Nałóż masę bezową na owoce i wypiekaj przez 10 min.Podawaj na ciepło lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.05.2011 20:01
Znakomite.

Gosia32

14.03.2011 08:21
ciekawe

Iwusia

06.03.2011 22:35
bardzo ciekawy przepisik :)

Barbara/zuza22_85

30.01.2011 00:07
pycha

Karolcia12

13.12.2010 22:41
super przepisik

kasiurek

03.12.2010 08:01
musi być pyszniutka

bogumiła3

15.09.2010 23:19
super

bogumiła3

15.09.2010 23:19
super

patelka

23.07.2010 12:58
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat