Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
masło 12 dag
jajko 5
kwaśna śmietana 250 ml
rodzynki 1 garść
cukier 20 dag
skórka pomarańczowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pascha

Ser biały zmielić przez maszynkę 3 razy. W rondelku roztopić masło. Dodać 5 jaj, śmietanę i ser. Cały czas mieszać i gotować na wolnym ogniu. Kiedy w masie pojawią się pęcherzyki powietrza zdjąć rondelek z ognia. Ostudzić. Do letniej masy dodać rodzynki, skórkę oraz cukier lub zapach. delikatnie wymieszać. Następnie formę do paschy wypełnić zmoczoną gazą i napełnić masą. Formą kilka razy uderzyć w stół i przykryć talerzem i postawić do góry nogami. Schładzać ok. 24 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 23.02.2012 21:21
muszę spróbować
Neetka90 13.07.2011 12:39
super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak