pascha

pascha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • masło

    12 dag
  • jajka

    5
  • kwaśna śmietana

    250 ml
  • rodzynki

    1 garść
  • cukier

    20 dag
  • skórka pomarańczowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser biały zmielić przez maszynkę 3 razy. W rondelku roztopić masło. Dodać 5 jaj, śmietanę i ser. Cały czas mieszać i gotować na wolnym ogniu. Kiedy w masie pojawią się pęcherzyki powietrza zdjąć rondelek z ognia. Ostudzić. Do letniej masy dodać rodzynki, skórkę oraz cukier lub zapach. delikatnie wymieszać. Następnie formę do paschy wypełnić zmoczoną gazą i napełnić masą. Formą kilka razy uderzyć w stół i przykryć talerzem i postawić do góry nogami. Schładzać ok. 24 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mili_kati

23.02.2012 21:21
muszę spróbować

Neetka90

13.07.2011 12:39
super ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat