Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z koperkiem i pestkami chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
masło 1 łyżka
pestki chili 2 łyżeczki
koperek 1 łyżeczka
mleko 100 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z koperkiem i pestkami chili

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Dokładnie rozdrabniamy tłuczkiem.
Krok 1 - Puree z koperkiem i pestkami chili foto
2
Dodajemy masło, pestki chili i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Puree z koperkiem i pestkami chili foto
3
Następnie również mieszając stopniowo dolewamy mleka.
Krok 3 - Puree z koperkiem i pestkami chili foto
4
Gdy powstanie jednolita masa wsypujemy koperek i ewentualnie uzupełniamy sól. Jeszcze raz mieszamy i gotowe. Smacznego.
Krok 4 - Puree z koperkiem i pestkami chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 17.03.2013 11:02
uwielbim pestki dyni, świetny pomysł
Grażyna13 02.05.2012 21:49
Ciekawe smaki :)
BernadettaP 19.11.2011 08:05
smaczne !
Weronika_eM 11.11.2011 21:01
przepyszne
Sroczka 11.11.2011 16:20
bardzo smakowite
Beatris 11.11.2011 13:51
Umm... bardzo lubię puree ziemniaczane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak