Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 200 ml.
żółtko jajek 8 szt.
cukier 1,5 szklanki
mleko 2 szklanki
aromat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleko zagotować z cukrem i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać aromat i roztrzepane żółtka. Miksować aż do uzyskania jednolitego koloru, jednak tak aby się nie ubiło. Dolać spirytus i znów miksować. Przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.01.2013 16:51
musze wypróbować
dorotka0000025 14.09.2012 11:27
ciekawe czy smaczny nie pilam
Aneta41 31.08.2012 20:28
muszę spróbować
suzana 26.02.2012 00:42
Dziwny ten aromat w skladnikach.
Barbara/zuza22_85 09.01.2012 15:48
dobry
Anna169Hosz 28.12.2011 11:06
jakoś mi nigdy ajerkoniak nie wychodzi:(
Teresa19 20.11.2011 23:10
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak