Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki sojowe w wersji koperkowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 30 dag
jajko 1 szt
oliwa kilka łyżek
koperek 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki sojowe w wersji koperkowej

Namoczoną wcześniej soję gotujemy do miękkości- odcedzamy.
Na kilku łyżkach rozgrzanej oliwy smażymy cebulkę na rumiano- następnie mieszamy ją z soją i połową posiekanego koperku- przyprawiamy i miksujemy blenderem.
Do masy wbijamy jajko- formujemy kotleciki i smażymy je na rumiano na patelni.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie- dodajemy resztę posiekanego koperku- chwilkę gotujemy po czym dodajemy do bulionu zasmażkę z masła i mąki.
Mieszamy energicznie aż powstanie gęsty sos.
Kotleciki podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 01.07.2013 10:40
wyglądają na bardzo smaczne- zrobię
Kamila/kami007 03.12.2011 08:55
mmmm
cooleczka 24.11.2011 15:48
nigdy nie próbowałam z koperkiem - wydają się być pyszne :)
Mariusz10 19.11.2011 22:24
chętnie spróbuję takich kotletów
Mariusz10 19.11.2011 22:24
chętnie spróbuję takich kotletów
Kopiko1983 16.11.2011 11:45
Super! Mniam...
MAR3STA 14.11.2011 22:48
świetne!
AgaS10 12.11.2011 14:14
świetne chociaż u mnie w domu miesożercy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak