Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z boczkiem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
boczek wędzony 20 dag
musztarda 2 łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z boczkiem i papryką

Mortadelę pokroić na plastry. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, umyć, pokroić w paski. Boczek pokroić w plastry, ułożyć na mortadeli, posmarować musztardą. Ułożyć paski papryki, zwinąć. Zawijaski panierować w roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Usmażyć w dużej ilości oleju. Osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak